Nieuwsoverzicht

Alcohol tijdens de introductietijd (14-08-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
Lees verder »
NVWA controleert ook kippenvlees op fipronil (08-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekijkt of er ook in kippenvlees fipronil zit. Alleen bedrijven die zowel leghennen als vleeskippen houden, worden daarvoor gecontroleerd. Dat meldde een woordvoerder van de NVWA.
Lees verder »
'Terugroepen eierproducten onnodig' (07-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Voedingsmiddelen waar eieren in zitten die besmet zijn met de giftige stof fipronil, zoals bijvoorbeeld mayonaise of cake, zijn veilig om te eten. Dat zegt Marian Geluk van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) op basis van onderzoek door de sector.
Lees verder »
Glutenvrije producten vaak ongezonder dan het origineel (04-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De glutenvrije varianten van veel producten blijken niet alleen duurder, maar meestal ook een stuk ongezonder dan de normale variant. Dat concludeert de Consumentenbond.
Lees verder »
NVWA breidt lijst met eicodes uit (02-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De NVWA heeft de lijst met eicodes uitgebreid: er zijn 17 codes bijgekomen. Eieren met deze codes hebben mogelijk een fipronilgehalte dat hoger is dan de dagelijks toelaatbare hoeveelheid bij langdurige consumptie door kinderen. Ouders van kinderen wordt aangeraden om hun kind uit voorzorg voorlopig geen eieren met deze eicodes te laten eten.
Lees verder »
Thuisarts.nl is vernieuwd (02-08-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
Lees verder »
NVWA waarschuwt: eet eieren met specifieke eicode niet op (01-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten om eieren met de code X-NL-40155XX* niet te eten. Het gehalte van de schadelijke stof fipronil is daarin zo hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid.
Lees verder »
Antibiotica wel of niet afmaken? (28-07-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Er is veel media aandacht voor een artikel van Britse artsen, waarin staat dat het afmaken van een antibioticum-kuur niet altijd nodig zou zijn. Het algemene advies om een kuur af te maken geldt echter nog steeds in Nederland. In vergelijking met andere landen is Nederland zuinig met antibiotica en geven artsen al zo kort mogelijke kuren. Er is geen bewijs dat kortere kuren beter zijn. 
Lees verder »
9 van de 10 Nederlanders eten dagelijks tussendoortjes (27-07-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Ruim negen op de tien Nederlanders eten dagelijks iets tussen de maaltijden door. Omdat ze trek hebben, of simpelweg uit gewoonte. Vooral jongeren kiezen ongezonde tussendoortjes, zo blijkt uit een marktonderzoek van Multiscope onder 685 repondenten.
Lees verder »
Gezond op vakantie naar een ver land (25-07-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Gaat u op vakantie naar een ver land? Zorg dan dat u weet wat u moet doen om ziektes te voorkomen! Zo blijft u gezond tijdens uw vakantie.
Lees verder »
Langer leven dankzij koffie? (12-07-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
"Koffie drinken vergroot de kans op een lang leven”, zo kopte de Volkskrant deze week. Eén kop koffie levert al gezondheidswinst op. En bij drie koppen is de winst optimaal. De krant baseert zich op 2 grote onderzoeken gepubliceerd in het vakblad Annals of Internal Medicine. Moeten theedrinkers nu ook aan de koffie? Astrid Postma-Smeets, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum, legt uit.
Lees verder »
Warme kompressen bij een strontje of hagelkorreltje (11-07-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Een strontje is een rood, pijnlijk bultje in het ooglid. Dit komt door een ontsteking. Een hagelkorreltje is een verstopte talgklier in uw ooglid en doet meestal geen pijn. Beide bultjes kunnen geen kwaad en gaan vaak vanzelf over.
Lees verder »
Haaruitval, normaal of niet? (11-07-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Ieder mens verliest 50 tot 120 haren per dag. Dit lijkt veel, maar het is normaal. Omdat er telkens nieuwe haren aangroeien, leidt het niet tot kaalheid. Ook haarverlies bij het ouder worden is normaal. Dit treedt zowel bij mannen als bij vrouwen op.
Lees verder »
Neem Thuisarts mee op vakantie (03-07-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Komend weekend begint de vakantie in Midden-Nederland. Of u nu thuis blijft, moet werken, naar het strand of naar het buitenland op vakantie gaat, Thuisarts.nl wil u graag helpen gezondheidsproblemen te voorkomen. Vergeet niet de Thuisarts-app mee te nemen op reis! Van Zonnebrand tot Malaria, kijk verder op onze zomerpagina.
Lees verder »
Afspraken over niet roken en drinken bij jongeren helpen echt! (28-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Wanneer u duidelijke afspraken met uw kinderen maakt over niet roken en niet drinken van alcohol, is de kans groter dat zij zich hieraan houden. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid.  
Lees verder »
1.894 zelfdodingen in 2016 (28-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
In 2016 maakten 1.894 mensen een einde aan hun leven. Dit zijn gemiddeld 5,2 zelfdodingen per dag, zo meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Lees verder »
Condoomgebruik en anticonceptie bij jongeren (21-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Bij de eerste keer seks gebruikt 70% van de jongeren een condoom. Daarna neemt het condoomgebruik sterk af. Bij een one night stand gebruikt 60% van de jongeren een condoom. Als jongeren met een sekspartner stoppen met het gebruik van condooms, zegt 25% van de jongens en 34% van de meisjes zich te hebben laten testen op soa’s. De pil is nog steeds de meest gebruikte anticonceptiemethode, maar het gebruik ervan neemt af. Meisjes kiezen vaker voor andere anticonceptiemiddelen, zoals het spiraaltje. Dit blijkt uit onderzoek van Rutgers en Soa Aids.
Lees verder »
Adviezen bij hitte (20-06-2017 )  bron: http://www.thuisarts.nl/rss.xml
Komende dagen wordt erg warm weer verwacht. Bekijk op Thuisarts de film over Omgaan met warm weer of lees hoe u uitdroging en oververhitting kunt voorkomen: drink genoeg, zorg voor verkoeling, beperk inspanning en bescherm u tegen de zon.
Lees verder »
Gezond eten bij chronische ziekte helpt (19-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Gezond eten kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van chronische ziekten. De grootste winst is te halen bij hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Gezond eten ondersteunt niet alleen de behandeling, maar het is goed voor de algehele gezondheid van de patiënt. Er zou daarom meer aandacht voor voeding moeten zijn bij artsen en verpleegkundigen. Dit concluderen onderzoekers van de Universiteit van Wageningen en de Universiteit van Groningen.
Lees verder »
Uurtje sportschool verlaagt kans op metabool syndroom (14-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15650
Minder dan een uur krachttraining per week verlaagt de kans op metabool syndroom, een verzamelnaam voor symptomen als overgewicht, hoge bloedruk en verhoogde bloedsuiker. Dit blijkt uit onderzoek van een internationaal team van onderzoekers onder leiding van Esmée Bakker van het Radboudumc.
Lees verder »
Pagina 1 2 3 4 5 6 7